Stacks Image 10364
Stacks Image 293
Forside / blogg

  Nyskapende fôringssystem fra Apinor

  Api Dryppfôrer er et nyskapende produkt fra Apinor som snart er klar for salg! Api Dryppfôrer og består av en 10 liter tykkvegget plastbag som er tilsluttet en dryppfôrer bestående av 1,5 meter gjennomsiktig slange, dråpetelleglass, trinnløs dråperegulator og en plastspiss. Plastspissen legges i ei lita plastform som plasseres mellom bærelistene i midten av kuben. For at slangen skal komme inn i kuben, kan man skjære et smalt spor i kanten på kuben for slangen eller legge på et dronninggitter med droneåpningen ned og la slangen gå inn gjennom den. Posen fylles med sukkerlake eller honningvann og plasseres på taket eller under taket over isoporpakningen. Når biene skal få fôr inn i kuben, åpnes dråperegulatoren og antall dråper pr. minutt reguleres eksakt og drypper ned i forma. Biene vil så hente fôret, og forma har omtrent samme størrelse på området biene kan hente sukkerlake som de massefôringskarene som er i salg i dag.

  HVA ER FORDELEN MED FÔRING INNI KUBENE?

  Spesielt om vårene når biene blir sittende inne i dårlig vær, reduseres eggleggingen kraftig fordi trekkbiene ikke får hentet vann og pollen som skal til for sterk vårutvikling. Resultatet er svake kuber som stagnerer i utviklingen og ikke når tilstrekkelig styrke til å utnytte sommertrekket maksimalt. I tillegg vil varroamidden belaste prosentvis flere yngelceller og utvikle seg fortere i forhold til tilveksten av bier og skade biene mer enn om eggleggingstakten hadde vært optimal for årstiden.

  Api Dryppfôrer vil gi bifolket og røkteren disse fordelene:

  • Tilfører sukkerlake eller honningvann inne i kubene uten å belaste varmeøkonomien i kuben. Om du ønsker oppvarming av sukkerlaka før den kommer i plastforma, lar du slangen gå i noen slynger inder dekkbrettet før spissen legges i plastforma.
  • Kan brukes til fôring av biene nærmest på hvilket tidspunkt man måtte ønske, sommer og vinter. Sukkerlake fryser ikke og kan forvarmes ved at man legger en kveil av slangen oppå bærelistene eller mellom dekkbrettet og pakningen.
  • Opprettholder bifolkets vårutvikling uavhengig av utetemperatur og trekkforhold. Kan øke effekten ved å gi bifolket pollenerstatning i tillegg.
  • Ved bruk at Api Dryppfôret etter høsting av sommerhonningen, kan man stimulere til økt yngling på høsten som vil gi ekstra sterke kuber for overvintring.
  • Muliggjør langtidsfôring, stimulering og modning av sukkertavler i skattekassa på høsten som kan settes inn i yngelrommet og benyttes som vinterfôr i september.
  • Gir mulighet til å kontrollere ynglingstidspunktet i forhold til varroautvikling og bekjempningsform.
  • Muliggjør tidlig oksalsyrebehandling, mindre varroaplage og virusspredning enn om biene skulle sitte med varroatrykket fra august til november/desember.
  • Rimelig og effektivt utstyr som vaskes og gjenbrukes år etter år.

  blog comments powered by Disqus

  Login

  Lik Apinor på facebook: