%banner_alternate_text%
Stacks Image 10364
om apinor

Etter 32 år som birøkter og dronningavler er nå firmaet Apinor et faktum. Med Apinor ønsker jeg at birøktere kan få kvalitetsutstyr til sin birøkt, fra produsenten SAF Natura samt flere andre frambydere av utstyr som er bygd for lang levetid og god kapasitet. Apinor har valgt å selge et begrenset sortiment, men vil utvide utvalget over tid. Alle flater som er beregnet på kontakt med honning eller andre næringsmiddel, er utført i rustfritt stål, plast eller gummi. Høy kvalitet er et gjennomgående stikkord for alle produktene. Apinor ønsker at du skal bli fornøyd med hva du kjøper!

Alle slynger, pumper og elektriske komponenter har 2 års garanti. Alt utstyr er tilpasset norske rammemål. Om det er spesielle ønsker fra birøkterne om tappelinjer, større tanker for honning etc, kan dette prosjekteres og tilbys etter kundenes ønsker. Gå til kontaktsiden og send inn forespørsler.

Med hilsen
Morten Bull
apinor_logo
Honningslynger
Stacks Image 2504

Filosofien ved vårt valg av slynger er at de skal være av høy kvalitet, de skal kunne brukes på forskjellige måter, være bunnsolide og problemfrie gjennom mange års bruk og i tillegg være prisgunstige. Italia er kjent for sitt utmerkede rustfrie speilblanke stål, som brukes av mange fabrikker i Europa.
Honningtanker
Stacks Image 2540

Behandling av honning fra nyslynget til ferdig salgsvare er enklere enn du tror, men det krever at du kan gjøre klar og behandle større mengder honning av gangen, og til dette trenges det beholdere og tanker.

Apinor kan levere rimelige rustfrie ståltanker i alle størrelser fra å romme 30kg honning til 400kg. De fleste bruker honningtank for nyslynget honning og utstyrer den med sil på toppen. Rustfrie honningtanker brukes også som reservoar ved tapping i glass/boks, enten via honningtappemaskiner eller rett fra tankens kran. Poding og røring av honningen før tapping gjøres også rasjonelt og enkelt i rustfrie ståltanker. Ståltankene kan leveres med solide tankføtter for å komme opp fra gulvet.

Større tanker leveres med påsveisede bein og konisk bunn som tømmer seg helt. Tankene kan utstyres med separate nøyaktige termostatstyrte varmeelementer som forhindrer at nyslynget honning krystalliserer, eller elementet kan smelte ned honning som har krystallisert.
Bekledning
Stacks Image 2621

Bekledning er viktig i birøkt fordi man aldri kan garantere at biene er rolige ved stell. Selv om du tåler bistikk, er det ingen fornøyelse fordi det gjør vondt og er en stressfaktor både for biene og birøkteren.

Våre kjeledresser er laget av solid bomull-polyamid stoff og er sikret på flere steder mot aggresive bier. Se på hals- og hakestoffet som er en detalj på alle modellene. Det er en ekstra sikring mot stikk på munn, hake og hals der vi er mest sårbare. Vrangbord på armene hindrer bier å gå opp i ermene. Strikk i ryggen gir fasong og fleksibilitet.

Api Polyamid Duo er et 2-delt sett, bukse og anorakk i dobbelt polyamid stoff. Vekten på hele settet er bare 800gram. Disse klærne er praktisk talt uslitelige, glatte i overflaten og enkle å holde rene. På grunn av stoffet glatte overflate, er settet utrolig raskt å få på seg. Kraftig strikk i livet holder settet tett i midjen mot bier, men biene har svært liten interesse for dette stoffet og sitter sjeldent på drakten.

Hanskene er også en viktig del av sikring mot stikk. Hansker i mykt skinn er lette å ta av og på. Nitrillhanskene er 100% stikksikre, har et belegg utvendig som gir godt grep i rammene og har en lang tekstilmansjett med strikk som gir dobbel beskyttelse nesten opp til albuene. Vreng hanskene og vask de i vaskemaskinen - de holdet lenger enn du tror. Er nitrillhanskene fra Apinor markedets beste? Alt bekledningsutstyr fra Apinor er utviklet og testet i årevis i områder som er berømt for sine aggresive bier.  Utstyret er utformet for best mulig beskyttelse for både barn og voksne.
MiNeli
Apinor har valgt å inngå et samarbeid med Mineli, en Serbisk produsent av alt i rustfritt stål til honningbehandling og birøkt. Et utvalg produkter er tilpasset norske rammemål og behov, og er et resultat av Mineli`s erfaring innen rustfritt stål og Apinor`s kunnskap om norsk birøkt.  Mineli produserer alle sine produkter av Italiens rustfritt høyglans stål som også brukes av SAF, vår andre slyngeprodusent. Mineli har slynger som går ekstremt lett og raskt, og har en nøyaktighet og balanse takket være Minelis kvalitetskrav til akslinger og oppheng av slyngekurven. Apinor kan garantere at Mineli`s utstyr er noe av det beste på markedet.  Utstyret er i bestilling og vil bli levert i god tid før slyngesesongen. Antallet er begrenser, så om du ønsker noe av utstyret, bestill i god tid!
Stacks Image 101627
Lik Apinor på facebook:
Stacks Image 148
Stacks Image 152
Alle rettigheter reservert © Apinor

Utviklet av sirBull.com

Alle rettigheter reservert © Apinor

Utviklet av sirBull.com