Apinor
Stacks Image 10532
Oxalika Pro Cordless Easy
Pris inklusive mva:
kr 5950,-
Pris eks. mva: kr 4462,50
SKU: procordless
Bestillingsvare
Produktinformasjon:
OKASLSYREFORDAMPER OXALIKA PRO CORDLESS EASY

Trådløs oksalsyrefordamper som drives av 18 Volt litiumion-batterier (ikke inkludert). 
Velg det batterimerke du selv bruker til elektrisk håndredskap, se nedenfor. Fordamperen varmes opp på bare 2,5 minutter og er da klar for fordampning. Oxalika Pro Cordless Easy er godkjent til bruk med Api-Bioxal. Oksalsyreproduktet Api-Bioxal er et oksalsyrebasert legemiddel godkjent til bruk for fordampning i de fleste europeiske land.

Api-Bioxal inneholder 14% tilsetninger som ikke lar seg fordampe og må fjernes etter fordampningen ved hjelp av ei lita stålbørste som følger med. Fordampningskammeret er designet for å lette fjerning av rester fordi modellen har rette sider med full åpning uten hindringer. Å fjerne rester tar bare 4-5 sekunder etter hver behandling. Om restene ikke fjernes, danner de skorper som blir vanskeligere å fjerne.

Fordampningsrøret er rett og kort, og dette muliggjør enkel fjerning av rester om det skulle dannes.
Oxalika Pro Cordless Easy leveres med to prosesshetter og to måleskjeer som tar 1,15 gram Api-Bioxal som tilsvarer 1 gram ren oksalsyre. Antall behandlinger som kan gjøres med ett batteri avhenger av kapasiteten til selve batteriet. Med et 5Ah batteri kan du gjennomføre rundt 40 behandlinger med 2,3 gram Api-Bioxal dersom fordamperen er kald og rundt 50 behandlinger hvis den allerede er varm.
 
Batteribeskyttelse: Oxalika-fordamperne er utstyrt med et innebygd system som slår av utstyret når den oppdager at batteriet er lavt i spenning. Dette beskytter batteriet mot fullstendig utlading. Blir batteriet helt utladet, kan ikke batteriet lades mer og blir ubrukelig. En lysindikator angir batteristatus: Grønt lys betyr ladet batteri. Rødt lys betyr lavt batterinivå, og enheten vil snart slå seg av.

PRAKTISK BRUK:
Oxalika Pro Cordless Easy-modellene har et kort og rett rør for best mulig fordampningsresultat. Bikubene behandles ved først å bore et 9,5mm hull i øverste kant av bunnbrettet over aluminiumsbrett eller netting.  Røret er laget av kobber med høy styrke og bærer lett vekten av fordamperen når den settes inn i hullet på bunnbrette eller der birøkteren ønsker å fordampe fra. Bunnbrettet tettes med ei plate under og flyåpningen lukkes. Fordamperen varmes opp og settes i posisjon i bunnbrettet. Fordamperen snues med fordampningskammerets åpning pekende ned. Ei prosesskork er gjort klar med to skjeer Api-Bioxal som presses på plass i åpningen i fordampningskammeret hvorpå fordamperen snues med prosesskorken opp. Api-Bioxal faller nå ned i fordampningskammeret og fordamper. Fordampningen tar ca 40 sekunder, og tiden det tar å gjøre hele behandlingen er ca. to minutter pr. kube. Bikuben står så lukket i ti miutter før den åpnes i flyåpningen og eventuelt i bunnen.

VALG AV BATTERI:
Fordamperen  leveres med batteriadapter som velges ut fra kundens eget ønske. Her er tilgjengelige batteriadapter som kunden kan velge ved bestilling ferdig montert fra fabrikk:
 • BOSCH GBA/ProCore 18V
 • Dewalt XR 18/20V
 • Makita LXT 18V
 • Einhell Power X Change 18V
 • Parkside X20V TEAM
 • Valex ONEALL 18 Volt
 • Milwaukee M18 - Metabo 18V
 • STANLEY Fatmax V20
 • HIKOKI/HITACHI 18/20V
 • Black & Decker 18V

Spør oss om du trenger en adapter som ikke finnes.

BRUK AV VERNEUTSTYR: 
Da oksalsyredamp er helsefarlig, kreves det at birøkteren bruker nødvendig verneutstyr (heldekkende engangsdress, hansker og gassmaske med filtre som kan ta røyk).

TEKNISKE DATA:
Varmeelementets effekt er 240Watt.
Fordampningskammer: Ikke-korrosiv fordampningskammer som er innvendig fri for hindringer.
Aluminium garanterer en jevnere temperaturfordeling uten at det dannes unormalt kalde og varme soner. Det tilgjengelige fordampningskammeret gjør det enkelt å fjerne rester som ikke fordampes ved hjelp av stålbørsten. En rask utkosting av partikler, holder fordamperen effektiv for videre bruk. Fordampningskammeret er godt isolert mot varmetap i vind og dårlig vær og sparer batterikapasitet.
Oxalika Pro Cordless Easy  er godkjent for fordampning av Api-Bioxal og kan også fordampe ren oksalsyre.

GARANTI: 
Oxalikafordampere har 2 års garanti mot fabrikasjonsfeil.
 
Hvordan fungerer temperaturkontrollsystemet i Oxalika Pro Cordless Easy-modellen?
Temperaturkontrollsystemet bruker en platina temperatursonde integrert i kjelen. Systemet er designet og produsert utelukkende i Italia med komponenter av topp kvalitet for spesifikk bruk i oksalsyrefordampere. Fordamperen er svært enkel å innstille: Ved å trykke på + og – knappene er det mulig å stille inn ønsket temperaturverdi. Siden dette er et kontrollsystem designet spesielt for bruk med oksalsyrefordampere, er det umulig å stille inn en temperatur høyere enn 240°C (464° Fahrenheit), og dette hindrer birøkteren i å stille inn en temperatur som er for høy og som kan skade biene og fordamperen. Styringen er svæer presis og overoppheting utover innstilt verdi er begrenset til 2-3 °C.
Spesifikasjoner:
Effekt på varmeelement: 240W
Materiale i fordampningskammer: Aluminium
Godkjente stoffer: Api Bioxal og ren oksalsyre
Vekt: 1300 gram (uten batteri)
Sertifiseringer: CE og Rohs
Tilgjengelige overganger:
 • BOSCH GBA/ProCore 18V
 • Dewalt XR 18/20V
 • Makita LXT 18V
 • Einhell Power X Change 18V
 • Parkside X20V TEAM
 • Valex ONEALL 18 Volt
 • Milwaukee M18 - Metabo 18V
 • STANLEY Fatmax V20
 • HIKOKI/HITACHI 18/20V
 • Black & Decker 18V
Lik Apinor på facebook:
Stacks Image 148
Stacks Image 152
Alle rettigheter reservert © Apinor.no

Alle rettigheter reservert © Apinor.no